Het werd nog spannend of we het zouden redden. Door ook in de weekenden door te werken hebben we de deadline van 1 december gehaald. Woningbedrijf Velsen en jeugdzorgverlener Parlan hebben ons opdracht gegeven om drie voormalige bedrijfsruimten aan de Velserduinweg te renoveren, zodat er jongeren in kunnen wonen die het één en ander in hun leven hebben meegemaakt.

Situatie aan de Velserduinweg

 De oude situatie was een rij panden aan de Velserduinweg. Op de begane grond waren een aantal bedrijfsruimten, waaronder een fietsenstalling van het woningbedrijf zelf. Erboven waren woningen. We hebben alle panden samengevoegd tot één pand. Helaas kwamen we tijdens de renovatie een aantal tegenvallers tegen. En haast was geboden, want de oplevering zou op 1 december zijn, zodat de jongeren de tijd hebben om te verhuizen. Door ook in de weekenden keihard door te werken hebben we de deadline gered. We hebben het pand verdeeld in vier woonlocaties en een binnentuin. Drie jongeren gaan zelfstandig wonen en vier jongeren gaan samen een woning delen. Er is zeven dagen 24 uur per dag begeleiding beschikbaar.

Samen lokaal bouwen

We hebben deze opdracht samen met lokale aannemers uitgevoerd. ETB. J. de Waard en Zn. voor het elektra, Tol & Zn Installatiebedrijf BV, Richard Dekker en Fred Dekker zorgden voor het stucwerk, Dakdekkersbedrijf M. van den Boogaard, M. de Gier Steigerbouw voor het steiger- en voegwerk, BVG betonwerk, Kenso dienstverlening, Richard van Loenen en Dennis Kruiswijk voor het metselwerk, Burger & Co Velserbroek voor het schilderwerk, Bruinsma TransportWonen Totaal voor de vloeren en Van der Wiele sierbestrating.

We zijn blij met het eindresultaat dat door ons allen is geleverd. En we zijn natuurlijk hartstikke trots op de woorden van Woningbedrijf Velsen en Parlan (zie artikel uit de IJmuider Courant). Het mooiste aan de hele opdracht is dat zeven vastgelopen en kwetsbare jongeren de kans krijgen om onder begeleiding hun leven weer op orde te kunnen brengen.

Menger Bouw. Flexibiliteit staat.

BEL ONS