Houtrotherstel

Wij herstellen houten elementen in uw woning

Houtrot kan ontzettend grote gevolgen hebben voor een gebouw, zo kunnen de kosten hoog oplopen wanneer er niks wordt gedaan aan houtrot. Het tijdig herstellen van houtrot is daarom van belang.

Wat is houtrot?

Hout is enerzijds een prachtig materiaal, stevig materiaal. Anderzijds is het wel belangrijk dat hout goed wordt behandeld en beschermd tegen bijvoorbeeld vocht. Een beschermende laag gaat houtrot tegen, toch kan het gebeuren dat er kleine scheurtjes in de verflaag komen waardoor vocht door kan dringen in het hout. Hierdoor ontstaat houtrot. Ondanks dat het hout aan het rotten is kan het gewoon worden herstelt.

Houtrot herkennen

Het is van belang dat u houtrot vroegtijdig herkent, hoe eerder u erbij bent hoe beter het hout te herstellen is. Houtrot kunt u herkennen aan de volgende signalen:

  • Het hout heeft zachte plekken of stukken van het hout laten los
  • Kleine luchtbellen onder de verf en loslatende verfschilfers
  • Ramen of deuren die niet soepel open- en dichtgaan omdat het hout uitzet
  • Bij hout dat niet geverfd is ziet u zwarte- of bruine verkleuring

Wat doen bij houtrot?

Het herstellen van houtrot kunt u het beste overlaten aan de professional. Mengerbouw heeft veel ervaring met houtrotherstel. Door het hout vakkundig te herstellen weet u zeker dat het probleem niet snel terugkeert.

Wilt u meer weten over hoe Mengerbouw u kan helpen met uw houtrot? Neem dan contact met ons op door te bellen naar: 0255 516 527 of een e-mail te sturen naar: info@mengerbouw.nl.

BEL ONS